Jewelry

Åhh jag är i smyckes-heaven här!! Jag har hittat riktigt fina grejer
Här är några av mina nya älsklingar :)
Mina fy satan snygga ringar! Den bronsiga är köpt i Xilitla, Den turkosa i Mante och de andra tre i Valles
Mina "Viva Mexico"- smycken hehe :) Örhängen, tre halsband, två armband
Turkosa örhängen från Xilitla, Dom andra present från mamma i Sverige hehe så det kanske inte räknas :P Men visst är dom fina? Från Röda Stugan i Kungsbacka!
Orangea armbandet är köpt i Tampico och det andra är antika mexikanska mynt gjort till ett armband! Köpt i Xilitla. Mina föräldrar skulle försöka fixa så att jag kan göra ett till fast med nuvarande mynten :) Så himla coolt!
Fick massa fula silverarmband av Mrs.Nora en gång. Vill inte behålla något som påminner om henne. Tyckte dom passade bäst i sopporna :)
Kan slänga in en bild på mina nya skor också, bara för att :)

Fin de semana

Ännu en helg har gått, tiden går helt galet snabbt ju, har varit här i 6 VECKOR!! Herrejöösses det är 1/8 av mitt utbytesår! Hoppas att dom hinner flytta mig snart, inte för att jag vill härifrån direkt men jag vill ändå hinna ha ett helt "utbytesår"..
Kan berätta om min helg :) Fredagen hände inte så mycket roligt för jag mådde jättedåligt, stannade hemma och tittade på serier på datorn och åt mexikanska kokosgodisar. På lördagen mådde jag fortfarande inte helt toppen så jag tog en rejäl sovmorgom och blev inte klar med tvätten förrän kvällen och då bar det av till en quinsiñera.. eller två haha, vi pendlade lite mellan dom båda under kvällen, jag, Cristina, Lupita och Erick. En quinsiñera är som sagt typ "sweet sixteen" i USA fast för när man fyller 15. Det var god mat, bra musik, dans, härliga människor=lyckad kväll!
Igår var sista söndagen i månaden och familjen tog hela dagen ledigt från affären. Vi åkte till en stad som heter Xilitla (försök säga det 10 ggr snabbt). Resan tog ca 4 timmar, och självklart var vi tvungna att stanna för toa-paus på vägen. När jag sitter på toa så kommer en liten tarantella på besök!! Eller liten, vad säger jag? Den var enorm. Jag som har typ arachnofobi gissa hur snabbt jag var ute därifrån? Hann bara dra på mig trosorna innan jag var ute ur båset och byxorna knäpptes någonstans vid dörröppningen innan jag kutade ut till bilen.. Usch fy vad rädd jag blev. Hahah men gud vad dom skrattade åt mig :P När vi väl kommit fram till Xilitla så var vi först på ett ställe som heter Jardines de Edward James. Det kändes som man gick in i en hinderbana eller någon slags sagovärld, för det fanns konstiga torn och trappor, extremt branta berg och vattnet var den där läskigt blåa färgen.. men det var riktigt fint! Sedan åkte vi en sväng in till själva staden, och sedan till ett ställe som heter Nacimiento. Det finns ett "Nacimiento" här i Mante också dit jag antagligen ska imorgon, men detta är ett annat ställe :)
På hemvägen stannade vi för enchiladas och vi blev även stoppade av militären/polisen för fjärde gången den dagen och dom ville kolla papper, kika runt lite i bilen, och prata med alla passagerare. Dom kollade även fickor eller ni vet sån som dom gör på flygplatser? Det var lite obehagligt men han som kollade var riktigt snygg hehe så det gjorde situationen lite bättre:) Sen  fortsatte vi åka och precis vid en kurva uppe på ett berg så krockade vi!! Hahaha räcker det inte snart? Tredje gången gilt? Snälla? Alla mår bra, men bilen är ganska paj. Och han vi krockade med måste varit full eller något för han körde helt vingligt och körde iväg, stannade knappt efter krocken. Alla blev nog mest rädda, för som sagt det var uppe på ett berg mitt i en sväng!! ..ja det var min helg :)
Nu har skolveckan börjat igen, och som vanligt så valde lärarna att inte komma till vissa lektioner så jag, Cristina, Misael, Manuel och Erick åkte och tittade på krokodiler och sen till nån grotta.. Visar bilder! Nu skulle jag egentligen gått till ett café med några kompisar, men det blev lite strul för 1) Mexikanare är ALLTID sena. och 2) Mexikanare har ALDRIG pengar på mobilen! Haha så jag åker med Lizzie, Carito, Magda och Larrisa istället hem till deras kompis och chilllar liijte.. Först kommer bilder! Puss
Haha Cristina gjorde en avskedspresent till mig när jag berättade att jag skulle åka.. :) Den första är hon och den andra är jag
Här äter vi "lunch" nästan varje dag!
På quinsiñeran! Jag, Lupita, Cristina
Mina fina tjejer
Första quinsiñeran (det var för övrigt den killen som ville klippa av mitt hår och ta med det hem :S)
Andra quinsiñeran!
Lupita & Erick
Los Jardines de Edward James, har typ miljoner bilder!! Men lägger bara upp denna för det tar jäkligt lång tid och jag har bråttom!
Okej ni får se vattenfallet också :)
Vid Nacimiento
Såhär såg bilen ut efter krocken.. Handtagen är borta haha!
..backspegeln med
Vid grottan hahah
Inne i grottan
En av cocodrillorna
Cristi & me

Dramaqueeen

Varning för extremt långt inlägg! Men gud, vart ska jag börja? Det har hänt så mycket de senaste dagarna så jag är helt snurrig! Jag och drama kommer som en "package deal" haha draman kommer på köpet!

Men jag kan berätta lite om min hektiska vecka:
Måndagen började lugnt tills jag och några kompisar skulle åka och äta lunch under rasten. Jag satt i en bil med Lupe och Cristina och Erick som körde, några andra kompisar som följde med satt i en annan bil och båda körde väl lite väl fort, som alla mexikanare gör. Vi gjorde iallafall en ganska skarp vändning och eftersom det har regnat mycket här så fanns det mycket vatten på vägarna. Hög fart, snabb vändning, halt underlag.. do the math! =vattenplaning och rätt in i en annan bil. Jag slog i huvudet ganska hårt, men Cristina slog i så hårt att hon började blöda och fick åka till sjukhus, men hon mår bra!! Erick fick iallafall panik och stack iväg igen, märkte väl inte att det var rött ljus och smack in i bilen framför oss. Två krockar på en dag! Bilen är kvaddad kan jag tillägga. Lugn och fin start på veckan..! Efter skolan åkte jag, Lupe och Cristina till Flors hus för att jobba på en läxa, men det blev mest facebook, musik och chocobananas :)
Har fått ett flertal besök från den ökända Mrs.Nora denna veckan.. det är ju helt sjukt att dom har anställt en psykopat som områdesrepresentant för utbytesstudenter. När jag kommer hem till Sverige så tänker jag inte vila förrän hon har fått sparken, för jag har aldrig varit med om någon värre än henne och tycker inte heller att utbytesstudenter som kommer efter mig ska behöva ha med henne att göra. Men just nu så finns det drama så det räcker och blir över, så det får vänta. Jag har ingen som helst respekt för den människan.
Första besöket var i tisdags då hon berättade att det var omöjligt att byta skola. Och hon hade "bönat och bett på bara knän" men det var helt enkelt inte möjligt! Tänker inte ens kommentera det för det är så idiotiskt.
I onsdags så ringde jag Mammi i Sverige och hon hade varit i kontakt med Explorius i Sverige, och den mexikanska ambassaden, den svenska ambassaden i mexiko och även huvudkontoret här och alla har sagt att det är för farligt att vara i Mante just nu, och ja dom har rätt! Det händer ju helt sjuka saker här, och jag känner mig absolut inte säker.. Så jag ska flytta!!! Dom vet inte vart och dom vet inte när, men här kan jag inte stanna. Jag var typ i chock och jag visste inte riktigt hur jag skulle förklara så jag ringde hit Chris som hjälpte mig översätta allt till min mamma här. Hon började gråta och sa att jag hade blivit som hennes dotter.. snyft! Haha men ja herregud, självklart kommer det bli jobbigt att åka härifrån för förutom "situationen" i Mexiko (och en viss person) så stortrivs jag här! Visst, jag har försökt byta skola men det är inte för att jag inte trivs på den jag går på nu, utan för att jag hellre hade gått på den andra, och eftersom folk från organisationen här antingen ignorerar mig eller har väldigt svårt att fatta så måste jag överdriva för att dom ens ska börja fundera på om dom ska göra en insats. Jag har kommit nära min familj, och fått många bra vänner under en kort tid så det är riktigt tråkigt att jag måste lämna!! Men det går helt enkelt inte att vara kvar just nu när det är såhär.. Jag vill inte heller missa massa saker på grund av detta, så jag tänker INTE låta detta förstöra mitt år!! Jag gillar läget och gör det bästa av situationen :)
Självklart kom Mrs.Nora igen och ville "prata" om detta. Jag hade varit ute med Laura, Chris och Thomas och vi hann inte ens komma in genom dörren bokstavligt talat förrän hon börjar skrika på mig, att jag är en "lögnare" som har sagt saker som inte är sanna till min familj i Sverige, att jag inte har någon anledning till att ställa till med så mycket problem, att hon kommer skicka hem mig till Sverige, att jag inte fick lämna huset förrän mina flygbiljetter kom för "jag var ju så rädd" så jag ville lämna landet. Hon förbjöd även mig och Thomas att umgås med Laura och Chris.. lycka till med det! Hon hoppade på Laura och sa att hon försökte "lägga sig i" och störa i organisationens regler för att hon sa att hon skulle försöka hjälpa mig byta skola för hennes pappa var rektor där förra året. Hon sa att hon hade ringt till mamman av "min kompis" som jag hade berättat om som hade sett maffiabilarna och att hon sa att det hade dom inte alls gjort. Otur för henne att "min kompis" som hade sett dom var Laura och hon var där och kunde bekräfta att, jo, det hade hon visst. Då blev hon tyst haha.. Klockan två på morgonen åkte hon därifrån, hon hade lyckats få både mig och min mamma att gråta. Men jag hade också fått förklara allting i engelska till hennes chef så det kändes lite bättre. Det var inte lätt att försvara mig mot den häxan när hon vred på alla mina ord, anklagade mig för saker jag inte hade gjort, upprepade sig ett flertal gånger etc.. dessutom på spanska.

Iallafall torsdag; Väldigt slapp dag i skolan! Flera av lärarna kom inte så jag och Cristina gick till centrum och shoppade lite, skor, armband, världens snyggaste ring, måste ju ha souvenirer liksom! (måååste hitta en sombrero haha) Många elever kom inte heller bland annat Flor och Lupe för det går runt en ögoninflammation här bland massa folk.. Och sen gissa om jag blev glad när jag kom hem från skolan och där sitter ingen mindre än Mrs.Nora!! Whoopeee! Hon skulle ta mig och Thomas till Limon där Veera bor och äta middag med hennes familj. Hon sa att jag hade skrämt Veera sååå mycket och att hennes familj var sååå oroliga för henne. Ehhh va? Så lät det inte när jag pratade med Veera... konstigt. Jag bestämde iallafall att jag skulle sova hos henne och åka till skolan med hennes bror idag på morgonen för han går också på IMEP. Det var riktigt kul, hon har världens skönaste familj haha! Skönt att få prata med någon som verkligen förstår också. Åkte till skolan imorse men stannade bara några timmar för jag mådde jättedåligt så nu sitter jag i mitt rum och tycker lite synd om mig själv, har världens magknip, vet inte om jag har ätit något konstigt eller om det har med stress att göra, för jag brukar få ont i magen när jag blir för stressad.. Hoppas det blir bättre så jag kan hitta på något roligt ikväll!

Ursäkta alla dessa megalånga inlägg jag skriver, men jag har inte haft tid att uppdatera på ett tag och mycket har hänt. Jag känner att jag måste skriva av mig och då känns bloggen som rätta platsen haha så ni får helt enkelt stå ut, eller inte läsa alls :)

Önskar att jag va lika ball som Rihanna haha men nää jag är en liten mes som flyr landet istället :) hihi nu får det bli lite O.C. och mangopaj om det finns kvar i kylen! Kissses

Lättar upp stämningen

..med en feeeet bildbomb och lite skön mexikansk musik (radioplågorna) haha! Kände att stämningen blev lite väl trist :)
Som ni ser och har läst i bloggen så är faktiskt det mesta ganska bra, men det är bara situationen med landet som gör att jag vill åka härifrån, annars hade allt varit toppen!
Bilder från Larissas födelsedag:
Alla utbytesstudenter! Thomas-norge, Larissa-brasilien, Magda-polen, jag, Veera-finland :)
Lizzie, Magda, Larissa, Carolina & me
Jag, Magda, Carolina
Bilder från El Grito:
Jag älskar min systemkamera!!
Sombreron var på! (dock lånad, måste köpa en!!)
Mitt sällskap, tjejen som jag inte kommer ihåg vad hon heter och Maciel
Anahi, no-name och Maciel
Bilder från Bienvenida:
Två till tjejer som jag inte vet vad dom heter, Flor och jag
Alejandra, Becky.. och två till haha
Haha rafa..
Grillar..
Bilder från quinsiñeran:
Carolina, deras bror (Lizzie och Carolina är syskon), och Lizzie
Tjejerna hade lite dansuppvisning
Söta Ana och Michelle!
Paula, Carro, Lizzie, yo
Folk! Det togs inga kort när festen drog igång, så ni får nöja er med lite stela mingelbilder :)
Jag och mina kusiner tror jag @ la plaza, dålig bild jag vet
Cristina med lille gulleplutten! Flor säljer dessa småttingarna så om det är någon som vill ha, hollllaa ;)

För klen för Mexico?

Eller klen kanske man inte ska säga, men kommer jag klara av att vara här i ett år? Jag börjar tro att jag inte kan det.. Jag menar, jag var förberedd på att det skulle vara vääldigt annorlunda och har gjort verkligen ALLT för att försöka anpassa mig. Pluggar spanska som en galning, dricker deras äckliga konserverade mjölk, lyssnar på familjens regler, följer deras tider, börjat äta kött, tvättar och diskar för hand, har verkligen mexikaniserat mig. Och detta kan jag hantera, utan problem! Jag VILL ha förändringar, annars hade jag aldrig åkt iväg.
Men när "drogmaffian" åker förbi 50 meter från mitt hus mitt i natten med sina AK-47or, en av mina lärare har blivit pistolhotad, de har försökt mörda min pappas kompis så familjen behövde fly från Mante och har fortfarande inte kommit tillbaka, och jag missar roliga saker som till exempel nu att åka till stranden med mina vänner för att min mamma tror att jag kommer bli våldtagen och kidnappad (det hände dottern i en familj dom känner) så känns det inte helt rätt. Det ni läser i tidningarna i Sverige, alltså det är bra en bråkdel av vad som faktiskt händer. Och det händer saker så läskigt nära mig, överallt runt omkring mig, jag är mitt i smeten!
Dels är det tråkigt, för jag får inte uppleva allt som jag borde få uppleva under mitt år. Jag spenderar mycket tid i huset, gatorna är helt tomma på kvällarna som tidigare var fulla med folk och musik, varje kväll! Jag får ändå inte uppleva Mexiko som det egentligen ska vara, så jag har börjat fundera. Är det dags att lägga ner det här tjaffset med att byta skola (väldans vad svårt det ska vara) och istället börja kolla om man kan byta land?? Jag tänker inte åka hem till Sverige, det gör jag bara inte, jag vägrar ge upp! Men om de har skickat mig hit och det faktiskt är livsfarligt att stanna här, så kan dom ju inte tvinga mig? Dom måste ju kunna fixa det? Jag känner mig inte säker här. Visst jag har fått göra roliga saker och har träffat riktigt härliga människor som har jag snabbt har kommit väldigt nära, och det skulle vara jättejobbigt att lämna dom efter bara en månad.. men jag måste tänka på de 10 månaderna jag har kvar.. för som min syster sa, det är ingen patetisk rädlsa, det är blodigt allvar!

Zzzz

Ligger i min säng och halvsover, helt slut efter en underbar långhelg! Bloggen har väl inte varit prio ett som ni kanske har märkt.. men nu kommer en snabb update innan jag tittar ett sista avsnitt av O.C. och sen ska jag soova, det behöver jag!
I onsdags var jag som sagt på fest hos Larissa och sedan gick jag och min syster till "el grito" i stan. Där mötte vi upp Maciel och en annan tjej som jag alltid glömmer bort namnet på, tog kort med sombreros, såg på ganska mesiga fyrverkerier och gick runt och tittade på alla små säljarstånd och Maciel frågade konstant "Ser du något du tycker om?" haha det var han som köpte mitt sim-kort och massa annat förra gången jag träffade honom. Det var ganska glest med folk, trots att de firande 200 år självständighet och det beror på situationen här.. jättetråkigt faktiskt. Alla säger att jag har kommit verkligen den sämsta tiden. Fick höra massa galna historier om förra årets "el grito" men det var inget jag fick uppleva för jag och Anahi var tvungna att dra hem efter någon timma. Hemma var det iallafall stor familjemiddag med kusiner, mostrar och jag vet inte vad. Det var trevligt, men gud MATEN, det var det godaste jag ätit typ!! För er som inte visste så är jag inte längre vegetarian! Dock så var det inget kött i maten just under "el grito" men ja, jag är köttätare! Känns konstigt..
I torsdags så hade vi välkomsfest för våran skola vid ett stort pool område typ hela dagen.. eller ja, Flor skulle komma 9.30 och inte förrän 11 svarar hon i telefonen och säger att hon precis vaknat och är på väg hahaha hon är definitivt värre än mig när det gäller att passa tider, och själv är jag ganska dålig! Men det var roligt det med, spelade volleyboll, solade, tittade på killarna när dom spelade fotboll, badade, åt, dansade, badade lite mer, lekte kändis när alla skulle ta kort med den blonda tjejen haha! Det creepiaste av allt var dock när en kille började leka med mitt hår och sen frågade han ifall han fick klippa av en lock och ta med den hem... WHuut? Det är lite Charlies Änglarna varning på den alltså, ni vet han som är helt besatt av hennes hår? Uuusch, nej håret sitter bäst där det sitter!
På kvällen skulle festen fortsätta hos en kille som heter Roberto men jag hade redan lovat några andra kompisar att följa med till en annan fest hos en kille som heter Arturo, så jag tänkte att kvällen kommer bli lyckad iallafall, om inte det ena är roligt så är det andra. Men nej. Jag kommer hem, ringer till affären och frågar om jag får gå ut och får svaret "Nej, du har tillbringat så mycket tid med dina kompisar, jag föredrar om du stannar hemma" Och okej, det kanske hade varit rimligt om de kände att dom ville tillbringa lite tid med mig eftersom jag hade varit borta så mycket, men DOM VAR INTE ENS HEMMA!! ÅÅhh jag var så arg haha. Fattar inte riktigt hur dom tänkte. Men jag tänkte inte sitta hemma helt ensam så jag ringde dit Laura och vi satt och snackade i några timmar. Planerade även för nästa årets PEACE & LOVE!!! Åhh längtar tillbaka dit! Hon flyttar ju till Sverige i December och jag kommer hem från Mexiko typ några dagar innan så det blir peeerfekt!
Fredagen spenderade jag med Chris, tills han skulle gå och jobba och senare på kvällen gick jag på en Quinsiñera!! Det är som USAs "sweet sixteen" fast man har det när man fyller 15 då. Känner inte tjejen som fyllde år men jag gick men mina kompisar Lizzie och Carolina. Det var gaaaalet kul!
Lördag = tvätt. På kvällen fick jag inte gå ut igen! jasdkjsdfjkdsn. Hade planerat att gå ut och äta med mina chulas; Flor, Lupita och Cristina, men det fick bli utan mig!! UUUGGHHH. Jag känner mig som en liten hund i ett koppel, gillar inte när folk försöker kontrollera mig.
Och idag skulle vara bio med Veera men hon har blivit sjuk stackarn, så det blev Kinamat men familjen, en tur till centrum för att köpa raspas med Anahi, Andres, Manuel och Eduardo och sen kom Chris förbi en snabbis, jag bor granne med hans flickvän så han kommer och våldgästar mig lite då och då..
Vill gärna visa er lite bilder, för jag har faktiskt en del. Men kameran ligger två meter bort och sladden ännu längre haha och jag har ingen ork att resa mig och vänta på alla sega bilder att ladda upp så jag fixar det imon istället! Uppdateringen kommer att förbättras, men jag tycker ändå att jag uppdatrerar helt okej. Skriver ju milslångt varje gång också, så godnatt alla som har orkat läsa igenom detta!! Nana time
P.S. hörde om SD, fy skäms Sverige! Jag kan inte ens vara borta i en månad så lyckas ni ställa till med det här? Får väl slänga in ett grattis till moderaterna och alliansen också! Nu ska jag sova, Pussssshej

Viva Mexico!

Idag har det varit mycket att fira! Det är Mexikos nationaldag, min kompis Larissa hade födelsedagsfest och jag har nu varit här i Mexiko i precis en månad!! Hur sjukt? Känns som typ en vecka..

Efter en ganska skön dag i skolan svängde vi förbi Thomas och åkte tillsammans till Larissas fördelsdagsfest eller "comida" som dom kallar det här eftersom det var på dagen. Larissa är utbytesstudent från Brasilien och Veera var även där och en tjej från Polen.. Vi bestämde att vi skulle åka upp ett gäng till Tampico på onsdag om en vecka och stanna tills Lördag (snääääällla låt mig!) åhh längtar!
Nu kom jag precis hem iallafall och vi ska snart åka iväg till stan jag och Anahi för "el grito" typ det stora firandet för nationaldagen i stan.. Det spelas musik, alla har på sig stora sombreros och mexikos färger, ropar "VIVA MEXICOOO!" och äter churros. Det låter fetingbra faktiskt! Det är extra speciellt denna gången för dom firar 200 år självständighet!! Det är stort! Dock är det vääldigt mång som inte tänker gå :( pga att dom är rädda att något kommer hända, att det kommer ske någon skjutning eller något men vi drar nog in en sväng iallafall, jag är ju bara här en gång, jag kan ju inte missa det!! Får se om jag kommer tillbaka levande bara ;)
Efter det så kommer vi ha en stor middag här hemma med massa gottig mexikansk mat, och om det inte slutar alltför sent så ska jag till Chris som också har middag idag!
Imon är det ingen skola och inte fredag heller, långhelg gillar vi!! Men Flor kommer och hämtar mig runt 9 för det är "bienvenida" för våran skola, typ en insparksfest som börjar klockan 9.30 och slutar klockan 6. Vi ska spela volleyboll, fotboll, bada (det verkade som mina kompisar i skolan badar i bikini hehe), grilla etc så det ska bli roligt! Har inga bilder att bjuda på eftersom kameran.. ja ni vet nog vid detta laget, så får vänta tills de kommer på fejjjjan! Frågan är om jag vågar ta med mig systemkameran till el grito? Det kanske är lite risky med så mycket folk? Nää den får nog följa med ändå.

Nuu draaar jag till staaan! VIVA MEXICO!
peeeeace out

Äntligen!

Chacha blogeeeen!

Anledningen till att jag inte har bloggat sen i fredags är för att min dator har varit jättekonstig. När jag tex skulle gå in på min hotmail eller blogg.se så kom det bara upp en blank sida.. men facebook har funkat :D (thank god hehe). Men nu äntligen är allt back to normal :)
Kan berätta lite vad jag har gjort i helgen! I lördags väntade den läskiga tvättmaskinen och timmar av skrubb och vrid och gnugg och allt vad det innebär att tvätta för hand.. Sen på kvällen hade jag trippelbokat hehe det blir lite struligt utan kalender ibland men det ligger en på posten just nu från Sverige för jag har inte sett en enda kalender man kan köpa här! Men det löste sig av sig själv, jag skulle gå ut till ett ställe som heter "memorys" med Flor, men jag fick inte för mina päron, Chris ställde in festen hos sig och hängde med mig och Laura istället till en fest/middag hos en som heter Samantha, det var riktigt kuuult! Min syster ringde mot slutet och ville att jag skulle komma till ett ställe där hon och resten av familjen var så jag åkte dit och det visade sig vara en dragqueen show hahaha! Det var ..speciellt? Haha men svinkul :D och en utav dom visade sig vara han/hon/den som klippte Anahi för sisådär 3 veckor sen om ni kommer ihåg? Jag skrev ju att dom var väldigt speciella, detta kanske förklarar saken? :P
I söndags var jag och mina föräldrar (Anahi hade massa plugg) på våran traditionella söndagstripp! Söndagar efter klockan tre är nämligen den ändå tiden dom har stängt på hela veckan så då vill dom visa mig runt och ha "family time". Och sista söndagen varje månad tar dom hela dagen ledigt. Jag hade redan gjort planer förra söndagen, när jag inte visste detta och då blev dom lite tjuriga så nu vet jag, inga planer söndagar efter klockan tre! Vi körde på förra söndagens planer då och åkte till Canyon de Servilleta, väldigt fint! Det kommer bilder!
Sen har det inte hänt så mycket mer sen dess.. Skulle eventuellt till Nacimiento eller ut och äta med mina klasskompisar igår men inget av det blev av, och idag skulle jag, Lupe och Kristina hem till Flor idag men det sket sig med för hon sket i att komma till skolan haha.. så nu ska jag frossa i nya avsnitt av Gossip Girl och Vampire Diaries som har kommit ut (GUUUUUUUUD så jag har längtat!!!) och förhoppningsvis hinner Anahi ta mig till Casa de Cultura ikväll så jag kommer igång med dansen någon gång!
Ska även skicka ett mail till Mrs.Noras chef för hon har fortfarande inte svarat ang byte av skola osv.. förvånad? nej inte så värst. Nu får ni se bilder!

Edit (tror jag), Laura, jag, Chris, Froylan, Samantha, Perla, Manuel och Pepiiito
Från lördagskvällen, snodd från fb :)



Snyggingarna Laura & Samantha!


Hahah från dragqueen showen :) skulle vara Celia Cruz..


Mäktigt!
Jag och oompa-loompa ;)
Bilder från Canyon de Servilleta!

TGIF

Thank god it's Friday, right? Jag är heeeelt slut efter denna veckan, inte fått mycket sömn alls.. har ofta svårt att somna och så börjar lektionerna klockan 7.. nästan en och en halv timma tidigare än vad jag är van vid.. En och en halv timmas extra sömn kan göra mirakel ska ni veta!
Igår efter skolan åkte jag, Flor, Lupe, Emilio, Eduardo och Ceasar till en typ flod eller kanal eller vad det nu heter och badade.. eller jag och Flor iallafall :P Vattnet var ganska smutsigt men det finns typ tusentals floder som rinner genom Mante och man ser folk bada i dom hela tiden. When in Rome do as the romans do.. and when in mexico do as the mexicans do! Vilket inkluderar att bada i smutsiga floder haha. Sen åkte vi till någon park och käkade lunch/middag och stannade där ett bra tag.
Jag har fortfarande inte vant mig vid mexikanarnas matschema.. Först innan skolan klockan typ halv sju ska man äta frukost, sen redan klockan 8/9 ska man "almorzar" vilket jag har lärt mig och även om man slår upp på google translate betyder lunch, men hallå? Vem äter lunch klockan 9 på morgonen? Sen efter skolan typ klockan tre så ska man äta igen, en stor lagad måltid. Och efter det så äter dom ingenting mer på hela dagen! Börjar misstänka att dom kan lagra mat i kinderna som ekorrar eller något för dom proppar verkligen i sig mat hela morgonen och början av dagen och äter ingenting sen. Jag brukar oftast hoppa över antingen frukosten eller "almuerzan" för jag orkar inte båda, men sen på kvällarna blir jag så hungrig så jag håller på och döö och då blir det oftast flingor för det är det enda jag kan laga hehe.
Fast idag var det annorlunda, har precis proppat i mig massa pizza AHHH PIZZA VA GHAAAATT (dom har amerikansk pizza!!!) Jag åkte med Anahi till hennes bästa vän Mariela (hon som är gift och har en liten gulleplutt till bebis!) med Iltza, Karen, Adrian och Nestor och var där tills typ nu. Vi gjorde inte så mycket, satt och pratade, åt, lyssnade på musik och lite såå ganska chill och lugn fredagskväll!
Hahaha fick precis ett sms från min kompis Mayra "Hej halla kompis vad gor du? Sov inte kompis bajs...!!! jejeje" sen kom "Att se nar du kommer till mitt hus att bjuda in dig att ata ar att min mamma kockar mums!!" haha jag dööööör! Google translate kan ställa till det ibland.. :D
Sötnosen Emanuel Alejandro!
Iltza och bebisen
Hahahahaha! Oj får man skratta åt bebisar? :P
Nu ska jag soooooova, godnatt alla! xxxx

Kulturchock!

Hoola!
Asså gud, jag skrev detta inlägget för två dagar sen och inte förrän nu märker jag att jag har glömt att posta.. hehe oops! Men det här hände iallafall för två dagar sen:

Idag var det ingen skola då, för vi åkte ännu en gång till Ciudad Victoria för attfixa med immigrationspapper. Egentligen så är det inte så farligt, jag gillar våra små trippar till Victoria. När vi är klara vid immigrationsverket så brukar vi alltid sätta oss någonstans och äta och gå runt lite i stan, väldigt mysigt! Men denna gången var det bara jag och Thomas som åkte, med min pappa som körde för Mrs.Nora ville sätta oss själva på en buss men det ville inte mina föräldrar så han skjutsade fram och tillbaka och vi träffade Mrs.Nora där istället.
Pratade även med Mrs.Nora om att byta skola, och hon skulle göra sitt bästa (visst) men sa att det antagligen inte skulle gå eftersom Thomas redan går på CBTIS och det får bara gå en utbytesstudent per organisation på varje skola.. det är det dummaste jag hört! Hon sa även att mina "motiv" till att vilja byta inte räckte, men det var inte så himla lätt att förklara på spanska hur situationen var, så om hon säger att det inte går så ska jag själv maila hennes chef som kan engelska och förklara mig rätt. Tydligen så måste jag byta både stad och familj om jag ska byta skola, för det finns inga bra i närheten förutom CBTIS men den är ju "upptagen".

Sen blev det bio med Thomas och hans värdbror Helmut! Det måste låta väldigt roligt att höra på när jag och Thomas pratar för vi blandar svenska, norska, spanska och engelska hej vilt. Jag märker knappt när jag byter språk :P ..Iallafall, filmen fick sluta absolut senast 8.30.. Vi såg "el último maestro del aire"... Gissa hur mycket jag förstod när filmen var på spanksa haha, Jag betalade 30 pesos för att sitta i ett mörkt rum och käka popcorn i två timmar! Nä jag skoja det var faktiskt kul :) dessutom så är 30 pesos ca 20 kronor så vad gör det egentligen? 4 st kakor i bamba menmen... ;)
Hmm vad kan jag berätta mer? Kanske att mamman i familjen frågade mig vem Einstein var när hans namn av någon anledning dök upp i en konversation! Trodde inte att hon var seriös, men det var hon!! Och när jag berättade om kvinnor som stenas i arabländerna var hennes respons ett förvånat "Va! Varför gör dom så?". Kulturchock är väl en underdrift av vad jag upplever just nu.. Allting är främmande och onaturligt. Men jag lär mig otroligtmycket! Jag får vara med om saker som jag aldrig skulle upplevt på hemmaplan, men guuuud vad jag saknar lilla trygga Sverige ibland!

Min kamera fungerar lite när den vill, så har lyckats ta ett fåtal kort. Här kommer dom!
Übersnygga Laura!
Flor & Lupitha! aka floryywawa & nena :)
På väg till Victoria
Framme!
Thomas & Pappa Angel
Lemonaaad :) dricker det typ varje dag. Eller Limeonad kanske man ska säga, för det är gjort av limefrukter.. Dom tror att citroner är övermogna limefrukter haha så dom kallar lime för "limón" fast det egentligen heter typ "lima" eller något. Och limón betyder ju citron. Jaja nog tjatat om det!
Pusshaj!

Sjukt..

Fick precis reda på sjukaste grejen. En tjej som jag träffade i helgen, en nära vän till Chris har i natt behövt fly från Mante City med hennes familj eftersom maffian försökte mörda hennes pappa. Hennes pappa klarade sig och familjen mår bra, detta är det enda vi har fått veta eftersom de är onåbara, alla mobiler är spärrade osv.. men en kompis till pappan blev skjuten och dog.. Allt detta hände inatt! Inte långt ifrån mig..

Hennes pappa är polischef här i Mante City vilket gör honom till ett självklart mål. Alla poliser, polischefer, politiker, och andra inflytelserika personer är extra utsatta. Alltså herregud, vågar jag ens posta detta inlägget? Tänk om någon läser det och kommer efter mig? Jag menar, man kan ju knappast läsa om något av detta i tidningarna. Tidningstryckeriet här har redan fått sina smällar som en varning att "skriver ni något så dödar vi er". Allt handlar ju om att eliminera allt och alla som går emot dem och att skapa panik. Sen om någon oskyldig kommer i vägen, vad gör det?
Alla säger att Mante var verkligen den lugnaste staden för typ ett halvår sen. Det är en pyttestad och det hände aldrig någonting drastiskt. Men i typ Mars/April började attackerna komma och sen har allting gått utför. De flesta hoppas och tror att det kommer försvinna snart, att dom snart är klara här.. men vem vet?
What is happening to the world? Jag blir rädd..

Funderingar

Ber om ursäkt för kass uppdatering under helgen men måste liksom skaffa mig ett liv här innan jag kan blogga om det hehe :) Helgen får iallafall braaa betyg! Vi gick ut och åt med familjen i lördags för det var mina föräldrars "anniversary" eller vad tusan heter det på svenska? Gud har jag redan börjat glömma bort mitt egna språk?! Haha hjälp! Och resten av tiden dvs fredagskvällen, lördagen mellan tvättningen och middagen, och hela söndagen var jag med Laura och Chris och deras kompisar. Jag tror dom har blivit min så kallade "safezone" eftersom dom pratar engelska. Det är så skönt att kunna ha en normal konversation för helt ärligt, jag känner mig riktigt dum i huvudet ibland... så tummen upp för dom! Och Laura ska antagligen flytta till Sverige, för att bo med sin pojkvän, i December!! Det är ju tråkigt att hon åker när jag är här, men isåfall bor jag väldigt nära henne när jag kommer hem sen igen :D det är niiice!
Lite andra funderingar:
1) Ska jag börja äta kött? Rött kött då. Fem år sen senast! Det är väldigt länge faktiskt, blev vegetarian när jag var 11 och har hållt hårt på det. Tills nu.. Jag brukar ju inte ens äta kyckling men började bara detta året, för att underlätta och jag kan säga redan nu att det inte hade gått om jag inte ens åt kyckling! Men ska jag ta det ett steg längre, go all the way liksom? För liksom redan första dagen jag var här så blev det problem. Och alla säger att jag kan inte åka härifrån utan att ha provat en riktig köttig mexikansk taco.. ja dom ska tydligen vara SÅ goda! ...och det är ju bara för ett år isåfall.. hmm
2) Ska jag försöka byta skola? Jag kan inte säga att jag inte tycker om min skola, för det gör jag! Har klickat riktigt bra med tre tjejer som heter Flor, Kristina och Lupitha. Klasserna är ganska slappa. Lärarna är snälla. Schemat är helt okej.. med tanke på att vi bara har lektion typ halva lektionen :) men jag vill veeeerkligen gå på CBTIS! Det är en helt annan stämning på den skolan, alla har mycket roligare, är mycket trevligare och så har jag möjlighet att lära känna så hiiimla mycket mer folk, det går 1500 elever där och det är endast typ "highschool" så bara tre årskurser, 500 elever i varje. Medans på IMEP går det kanske 100 totalt, ca 30 stycken i hela highschool, resten på universitetet. På min skola trycker dom ihop 3 år på två, så 15 i varje årkurs.. och alla dom 15 går i min klass. Ni fattar poängen liksom? ÅHHH JAG VILL, men ändå skulle det kännas taskigt mot Flor & co och jag vet inte ens om det går.. :(
...desicions, desicions!
Nu har jag smugglat upp en av marabouchokladerna jag gav min familj (hehe busigt! men dom fick typ 93465387 stycken och mitt chokladbegär var inte att leka med, så det fick bli så) och ska leta upp lite top model eller nått och chilla gääärnet!
Besooooos ♥

Sabado

Lördaaaag idag! En dag som i vanliga fall för mig betyder, sovmorgon, göra det jag känner för, ha kul eller bara slappna av. Men lördagar här är typ, vakna tidigt, upp och tvätta, umgås med vänner om jag får för föräldrarna, var hemma allra senast klockan 11.. haha :( Men jag bor hellre med en familj som bryr sig liiite för mycket än inte bryr sig alls med tanke på vilket land jag befinner mig i just nu..

Idag har jag alltså tvättat hela dagen tills nu! Eller har hunnit äta lunch också, dom proppar mig tills jag nästan spricker varje gång haha det ser ut som jag har svalt en vattenmelon hel eller nåt.. Men uuusch usch usch jag hatar att tvätta. Det är sånt här som driver mig till att göra bra ifrån mig i skolan, ni får tycka vad ni vill men det är viktigt för mig att tjäna mycket pengar i mitt framtida jobb. Även fast "pengar inte är allt" så vill jag inte behöva ägna mig åt sånt som jag aaavskyr dvs tvätta, städa och laga mat. Jag vill kunna ägna mig åt min familj och vänner och saker som jag tycker är kul! Dessutom är jag värdelös på det!! Och idag när vi tvättade så gick typ allting fel. Kläderna fick massa hål, eller fick konstiga gula fläckar på, eller blev täckta med något typ ludd? Trådar och stenar gick av, min favvotröja är helt förstörd, min bikini blev missfärgad, tvättstället svämmade över och jag fick ytterligare 98479283 myggbett. Dom har en tvättmaskin, men den ser ut att vara ärvd i flera generationer, rostig och med en stor propeller i.. och dom har ingen diskmaskin!! Jag trodde jag levde på 2000 talet.. tydligen inte!
Nu ska jag sluta gnälla och hoppa in i duschen, för Laura min kompis (hon som har pojkvän i Sverige) kommer och hämtar mig snart, vi ska "fika" för det har vi båda saknat haha! Träffade henne igår också när jag var med Chris och hon övertalade mig att börja i magdans! Hon sa att det var många nybörjare med och att terminen precis hade börjat. Dom skulle uppträda på någon internationell sak i oktober och det skulle vara jättekul att va med på! Alla mina älskade danstjejer om ni nu läser detta så vet ni att magdans kanske inte är min starka sida, men jag är inte här för att göra det gamla vanliga.. jag är här för att lära mig nya saker, språk, kultur, mat, dans, you name it! Detta låter kanske konstigt men jag hatar verkligen förändringar, att flytta, att säga hejdå, bryta traditioner osv. men samtidigt går jag alltid och längtar efter att något ska hända, något stort och nytt. Knepigt det där. Dessutom kommer jag blir galen om jag ska sitta i deras lilla affär varje dag!

Förlåt btw att det inte har kommit upp så många bilder det senaste. Jag har faktiskt inte tagit så många fler bilder än vad ni har fått se och senaste tiden har jag inte kunnat. Min lilla kamera är sönder och jag kan inte släpa med mig min systemkamera överallt haha! Det gör jag bara när vi ska leka turister, typ när vi var i Tampico. Känns lite löjligt att ta med den till skolan liksom.. Så jag måstemåste fixa ny kamera snart!!
Looooooove

IMEP

Första två dagarna i skolan avklarade!! Wiie, Jag överlevde till och med :) Haha det var faktiskt inte så pjåkigt alls. Klassen är jättesnäll och kända att jag passade in med en gång på något sjukt sätt. Jag kunde ju knappt prata eller förstå och jag är definitivt inte en i mängden.. för det första mitt blonda hår, min klädstil (dom har typ samma stil som amerikanare) och sen att jag är typ minst ett huvud längre än alla andra.. haha okej inte riktigt men jag är längst av tjejerna garanterat. Fanns en kille dock som pratade engelska och som till och med hade bott i North Carolina i 5 år (jag har bott där i 7 år för er som inte visste) men han var ganska blyg så jag fick inte så mycket respons utav honom. Och vi är typ bara 12-13 stycken!! Men liten skola som sagt.. CBTIS har 50 elever i varje klass, det blir ju bara jobbigt. Och man har ingen bestämd "klass" heller det är svårt att förklara. De flesta hänger med hela dagen men jag vet inte om det är folk som har bytt kurser eller hoppat av för helt plötsligt så försvinner någon och så har det kommit två nya osv..

Iallafall, börjar bright and early klockan 7 och sen har jag samma klassrum resten av dagen! Lärarna kommer och går som dom gjorde på lågstadiet typ haha. Och egentligen är det inga raster alls förutom en på 20 minuter efter andra lektionen då man ska äta frukost, och det måste man gå och köpa på typ ett stånd på gatan eller närmaste "gatukök" om man kan kalla det så..? Vi har alltså ingen lunchrast. Men vi har inte haft så mycket att göra så vi har haft rast typ hela tiden, ibland kommer inte ens lärarna haha? Jag tyckte att svenska skolan var slapp när jag flyttade från USA.. haha vilket skämt, här gör man vad man vill. Sitter och pratar med kompisar, reser sig och klampar ut ur rummet utan att säga nånting, vänder om bänken så att man sitter med ryggen mot läraren när han/hon pratar haha det var lite ovant. Jag försökte faktiskt hänga med på vad lärarna sa men gav upp ganska snabbt när jag insåg att det aldrig skulle funka, det var typ "okej alla anteckna vad jag säger nu; 1) aumentos y disminuciones a cuenta de activo y pasivo y clasificacion del pasivo de acuerdo a su exigibilidad...." och där hade jag slutat lyssna hehe..
Igår skulle jag träffat Chris men det blev inte av (igen) så jag gick och shoppade med Anahi, hittade ett par jeans som jag ska hämta upp senare idag :) försökte hittat något speciellt och "mexikanskt" men helt ärligt, deras jeans är riktigt fula så det blev american eagle och kvinnan i affären skulle sy in och upp och allt möjligt så vi hämtar dom idag som sagt. Men dock inte förrän jättesent för jag och Anahi måste jobba i affären för föräldrarna är i Tampico hos doktorn för Pattys hand. Jag är egentligen bara hemma för att byta till shorts och hoppsan så hann jag skriva en hel novell haha! Vi hööörs bloggen, lavyaah
P.S. En puss till Julia som inte tvingar mig att skriva allt två gånger hehehe ;)
Här är mitt schema!
Så här dampig är min lilla röda kamera... måste leta efter en ny!

Ångheeest

Hooola mis amigos! Hoppas allt är bra med er :)
Idag är alltså sista dagen på mitt sommarlov, neeeeeeej skolan börjar imon. NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ. Vart tog sommaren vägen? Helt seriöst! När man var liten, typ 6-7 år så gick somrarna så himla långsamt dom varade i evigheter. Och inte bara somrarna utan hela livet verkade gå långsammare. Anyways, ni ska bara veta hur nervös jag är, skjuuuuut mig snälla!
Okej ska kanske inte säga så med tanke på vad jag fick höra idag haha.. man kan ju tro att jag är självmordsbenägen som flyttar till Mexiko mitt i drog/mafia kriget. Tydligen så har det pågått skjutningar här i Mante/Tamaulipas området sen typ April.. Man ska hålla sig borta från soldaterna har jag fått lära mig för det är troligtvis där skjutningen kommer ske. Om man ser en stor grupp med människor som samlas så ska man gå därifrån. Och om man är uppmärksam så kan man se massa tonårskillar på små röda moppar med sina mobiltelefoner som följer efter armébilarna och skvallrar till sina ledare vart dom är, som spioner. Jag skojar inte. När det sker en skjutning och endast 3-4 personer dör så klassas den som "liten" haha det är sjukt ju. Om 28 personer dör ahhh okej, då är det allvarligt. Jag borde nog påpeka att detta är sånt som jag har fått höra från andra, inget jag upplevt själv. För mig verkar allt vara frid och fröjd hehe..
Men gud klockan är ju mycket! Borde kanske sova, ska upp om fyra timmar... Natti!

RSS 2.0