Feelings

Heej bloggen! Hur mår alla? Jag mår bra! .. tror jag. Har typ 683764927402 känslor som snurrar runt, kommer spricka snart om jag inte lättar lite på trycket här på bloggen.
Det känns orealistiskt och konstigt att jag ska åka härifrån, men samtidigt skönt och jag känner mig lättad. Allas åsikter om ditten och datten gör mig förvirrad, vet inte vem ja ska lyssna på men försöker stanna positiv. Jag är spänd, nervös och förväntansfull för att komma till det nya stället, precis som jag var för exakt två månader sen när jag var på väg hit till Mante. Jag är irriterad.. på Mrs.Nora såklart, vem annars (?) ganska många anledningar.. Jag är trött, har knappt kunnat sova hela veckan. Jag är mätt, behövs nog inte förklaras. Men ändå sugen på nåt gott.. Jag är glad! Mina kompisar har hjälpt mig planera en avskedsfest ikväll, lite besviken dock för det är många som inte kan komma pga situationen får de inte gå ut. Men imorgon blir det en "comida" hemma hos mig för att säga hejdå till de närmaste. Jag är ledsen för jag måste säga hejdå till mina underbara vänner. Lite rädd också, för Chris blev hotad av en maffiasnubbe igår, han åkte till Aztecas med en gång och jag fick inte ens chansen att säga hejdå. Stressad för jag måste packa, planera, organisera. Orolig för det finns så många saker som kan gå fel.
Men jag tror jag ska låta partyhumöret ta över nu, klockan tickar och jag ska vara hos min kompis klockan åtta! Tack och lov för Flor och Roberto som i princip har planerat hela festen, köpt/betalat för allting! Vet knappt ens vilka som kommer, vad vi kommer göra, vet inte ens var killen bor kom jag på nu haha!
Med en dusch och lite musik piggnar jag till, hade dratt på mig klackarna om det inte var så att jag redan känner mig som än jätte bredvid alla mexikanska oompa-loompas.. hehe vi hörs imorgon!! Pusss
"My mind is full of projects, my heart is full of love. There is so much to do on this world, so much to discover, so much to experiment & love. I simply don't know by where to begin. My mind is such a beautiful mess but i love it that way. It is as it that my life is so happy. Don't ask me what i'll do next week, i simply don't know what i'll be doing tomorrow. Nothing's planned, but i'm a big dreamer & everything's made at random occasions. Carpe diem, being happy & make you happy, that's all which matters..."

Veracruz, Veracruz!

Nu har jag fått reda på vart jag ska åka!!
Eller jag visste ju staten Veracruz men ska tydligen också bo i staden Veracruz eller "el puerto" (porten) som det också kallas! Det är en stor hamnstad, med stränder, stort shoppingtorg, lokala dansshower på plazan på kvällarna, mysig boardwalk längs havet, stor karneval i mars, caféer, restauranger, och en del turister!! Vilket betyder att jag inte kommer sticka ut som en nål i en höstack tänkte jag säga haha men nu blidde dee fel! Anyways, ni fattar vad jag menar och det känns bra, för det är roligt att få uppmärksamhet såklart, men ibland är det bara obehagligt..
MEN HUR BRA LÅTER INTE DET?! Åhhhh jag längtar :D Borde iförsig dra på ner förhoppningarna en gnutta för det är bättre att bli positivt överraskad än negativt. Och detta ska bli en NY, BRA, POSITIV start! Detta året ska bli all-time, oförglömligt, bara bäst helt enkelt. Och än så länge så har året inte riktigt nått upp till de kriterierna. Men snart!! Det kommer bli lättare för mig att komma in i familjen och skolan, för spanskan har ju fått en två månaders lång intensivkurs. Vet dock ingenting om varken familjen, skolan eller huset än så därför tänkte jag att jag borde hålla fantasin i styr ett litet tag till.
Här är några citat från min kära vän Wikipedia:
"Veracruz är Mexikos tredje största hamnstad"
"Staden är känd för sitt musik- och dansliv som marimbadanzóncomparsa och la bamba. Turisterna dras till den berömda strandpromenaden vid hamnen, och i staden finns också många stränder. Det finns en hel del maträtter med tilläget a la veracruzana vilket innebär ofta att det ingår kapris, oliver och chile largo."
"Staden är delstatens största och har 594 285[1] invånare"
'
Naaaaaaajs? Aaa tro fan deee!

Känns så himla bra..

att jag ska flytta! Jag har bara en bra känsla om detta :) Och dessutom så kan det ju inte bli värre än här.. Det är omöjligt att få en sämre områdesrepresentant, en mindre skola, föräldrar som jobbar mer.. ett farligare område.
Vännerna blir jobbigt att lämna för just nu känns det som det är det ända som är bra här, men jag kommer träffa dom igen det vet jag! De flesta har ju facebook så det är hyfsat lätt att hålla kontakten, plus att jag faktiskt är kvar i landet, så det går att hälsa på :D
Anyways, igår efter ett tag kände jag mig bättre och åkte till stan med min kompis Jessia för att "fika" eller vad man ska kalla det. Sen åkte vi en sväng till hennes hus innan jag åkte hem. Väldigt mysigt, jättegooo tjej!! Och idag blev jag inkallad till rektorn för första gången i mitt liv tror jag.. *hehe busiig* Det enda vi gjorde var att komma sent till lektionen efter lunchen (ALLA gör det VARJE dag.. 20 min räcker inte om maten inte ens serveras i skolan) men vi kom väl ganska rejält sent.. och självklart kom rektorn ut och jag Misael och Erick blev fast med storstädning av biblioteket i ett par timmar haha! Ooops.
Sen blev det läskigt igen.. fick ett sms från Veera där det står "maffian skjuter utanför mitt hus!" och jäääklar jag fick ju panik, ringde henne men hon var hemma hos hennes brors flickvän i Mante, hon hade bara hört från hennes föräldrar, som var hemma i Limon (liten stad 3 km från Mante) att de var där. Jag hade senare idag planer med först Jessia, sen Chris och sen Lizzie, Carito, Larissa och Magda.. men ingen fick gå hemifrån, inklusive jag så det blev titta film själv hemma.. föräldrarna och Anahi var och jobbade as usual. De ska kolla hur läget är imorgon bitti ifall vi ska gå till skolan eller inte, man jag hoppas det! Har ju bara 2 dagar kvar med mina kära klassisar.
Håller även på att planera inte en, utan två avskedsfester hehe. Flor hjälper mig planera en fest på fredagskvällen med massa personer från skolan och så hemma hos min kompis Roberto isåfall och mina föräldrar föreslog en fest på lördag, eller typ en "comida".. Så varför inte båda? Det blir perfekt om allt går som det ska, mina föräldrar låter mig gå ut osv.. En rolig sista festkväll och sen ett riktigt hejdå till de närmaste på lördag! Yeppyepp så kör vi :D
I brist på andra bilder, så lägger jag upp två från Nacimiento i lördags!
Gulliga paret Cristina och Erick! Det roliga är att Cristina har en annan pojkvän som heter Manuel och Erick har tjej på CBTIS.. mihaha mexikanare

Otursbarnet

Internet dog igårkväll, men här kommer fortsättningen på gårdagens inlägg!
Vart var vi? Just det, min otur. I lördags efter tvätten åkte vi ett gäng till Nacimiento, än så länge ingen otur.. Det var jättemysigt :) Sen åkte vi hem till Lupitha hela bunten, bara en stund för alla var vråålhungriga så vi skulle ut och äta middag, på ett sånt tacostånd. Tacosen var jättegoda, alla var glada, fortfarande ingen otur.
Men på vägen hem igen.. Jag tror faktiskt aldrig att jag har varit så rädd i hela mitt liv.. Det kommer iallafall definitivt med på topplistan. Vi kör hemåt, stannar vid Oxxo (typ pressbyrån) för Lupitha ville ha Cola. Precis när vi ska köra ut från parkeringen så kommer 6 stycken tjutande polisbilar efter varandra fast dom åker åt andra hållet. Helt plötsligt gör de en u-vändning och omringar våran bil och Oscar som körde var tvungen att stanna. Svartmaskade, kraftigt beväpnade män hoppar ut ur polisbilarna och går fram till våran bil. Oscar slänger upp händerna och går ut för att prata med dom och säger till alla att stanna i bilen...
Under de 15 minuterna han är utanför förklarar resten för mig vad som händer för vid det laget är jag helt förvirrad och fattar ingenting.. Men nu har jag fått en ganska klar uppfattning, och jag ska försöka förklara så att ni förstår hela bilden. Men det går inte att förklara den krypande äckliga känslan, hjärtat dunkade x10000
Vanliga poliser har inte svarta masker. Vanliga poliser har inte gigantiska skjutvapen. Nej, dessa var män från Los Zetas kartellen. Maffiasnubbar hela bunten. De samarbetar med de korrupta poliserna, vilket är i princip ALLA (om man inte samarbetar så dör man, typ) för att få polisbilarna och poliskläderna. Poliser är ingen trygghet här, snarare tvärt om.. Det är endast armén man kan lita på, soldaterna i gröna kläder som åker runt i jeepar med stora skjutvapen dom med. Men de patrullerar inte staden varje dag.. Och när de är borta då kommer "polisbilarna" från Los Zetas kartellen ut och patrullerar staden.
Min stad, Mante, är nämligen precis vid gränsen av två stora karteller. Just nu kontrolleras Mante av Los Zetas, men Gulfkartellen är nära och försöker ta sig in. De slåss just nu om kontrollen över Mante och det är därför det är extra farligt här just nu. Eller sedan i Mars.. Då min organisation valde att placera mig här, då skolan var stängd i en MÅNAD för folk var för rädda att gå ut. Då tyckte Exporius att det var käckt att skicka dit tre utbytesstudenter till! Iallfall... Maffiapersoner har mycket pengar och åker runt i stora fina nya bilar, precis som den vi åkte i. Det var därför vi blev stannade. De hade frågat Oscar om han visste vart några bilar so dom letade efter var, om han hade sett något och vilka mer som var med i bilen. De stog även och tittade in.. jag tänkte okej nu är det kört, nu blir jag kidnappad! Men dom lät oss åka vidare, alla i typ chocktillstånd.
Resten av kvällen blev konstigt nog ganska lyckad! Vi lämnade inte huset en enda gång till haha men det var skööj. Sen sov alla där och jag lämnade nästa morgon runt 11. Senare på dagen, när föräldrarna hade slutat jobba så satt vi utomhus på den lilla utegården och så kommer en spindel och kryper upp på min fot.. Och jag fick självklart panik så nu kan jag även checka av spindelbett på min oturslista! Det var stort rött och svullet först men vi åkte till doktorn (andra gången dit) fick någon kräm och nu har det lagt sig nästan helt. Bara en sån grej som jag helt glömt bort att berätta haha, no big deal, småtjaffs!! :)
Min familj ville inte lämna Mante för vägarna var för farliga, så familjedagen ställdes in. Det visade sig även att min familj har ändrat sig, och det är inte bara för Mrs.Nora jag inte får umgås med Laura utan även för mina föräldrar.. Blev lite sur men orkade inte vara arg, ska bara vara kvar i 5 dagar till och Laura flyttar ju till Sverige. Och några små vita lögner senare satt jag på ett café med Laura och Chris hehe :)

Och imorse fick min mage fnatt, typ krampade ihop så jag knappt kunde stå, vet inte om det var något jag har ätit, eller om det beror på stress, orolighet, nervositet.. I vilket fall gick jag inte till skolan, och här är jag nu.
Blev ett låångt inlägg, men kände att jag behövde förklara hela situationen. Hoppas att allt är bra med er i lilla lugna Sverige :) Jag uppskattar Sverige på ett sätt nu som jag aldrig har gjort förut.. GO SWEDEN!

Series of Unfortunate Events

Ni vet när man packar inför resor.. och man bara VET att man har glömt något, nåt jätteviktigt men hur mycket man än tänker så kommer man inte på det förrän man väl behöver det på resan..
Jag har kommit på vad jag har glömt!.. MIN TUR!!
För helt seriöst, vad har inte gått fel på denna resan? Och vänta ni bara, ska snart berätta om lite mer olycksdrabbade händelser.. Synd bara att min tur ligger nerpackad i någon låda där hemma. OCH JAG BEHÖVER DEN NUUUU! Jag kan verkligen inte sluta tänka på flytten på söndag och jag bara hoppas att det kommer bli bra. Hoppashoppashoppas!!
Jag försöker verkligen vara positiv, men det är svårt när man möts av ett "VAA?! Varför skickar dom dig till Vera Cruz? Det är minst lika farligt där fast fulare, dessutom är det orkan och översvämning" varje gång jag berättar för någon vart jag ska. Jag pratade med min organisation här i Sverige idag och han lovade att dom hade kollat läget och visste vad de höll på med. MEN, av vad jag har upplevt hittills så kan jag inte lita på min organisation, men vad mer kan jag göra?? Jag tänker inte åka hem, och de kunde inte fixa så att jag kunde bo med familjen mamma hade ordnat för mig.

Jag kan ge ett tips till alla er, som ni kan ta åt er eller föra vidare eller whatever, men om ni ska åka på ett utbytesår, kolla inte bara upp länder utan KOLLA UPP ORGANISATIONEN FÖR GUDS SKULL! För det är dom som i princip gör hela grunden för hur ditt år kommer bli. Och prata med tidigare utbytesstudenter hur de har upplevt allt, hur det har funkat osv fråga inte bara om det som var bra, fråga "vad gjorde de sämst, blev det några problem osv.." men med studenter från det landet du ska till för oftast är de olika i varje land. Prata även med ambassaderna i Sverige och det landet du ska till, de vet oftast mer. Ibland om man vill ha någonting gjort bra så måste man helt enkelt göra det själv. Jag kan ju börja med att säga om ni ska till Mexiko, åk INTE med EXPLORIUS. Smutskastar det namnet. Inga rekommendationer här inte. Fyy

Jag är otursförföljd så om ni känner att ni går och släpar på massa extratur, skicka gärna över lite! Eller håll iallfall tummarna för mig.. det behövs!!

Nu ropar min mamma på mig där nere så jag skriver snart klart om mina senaste otursfyllda dagar hehe :)

Glömde posta detta igår!

Ojdå! Haha förlåt att jag lämnade bloggen öde i en vecka, speciellt med det där sista inlägget, det var ju inte direkt det gladaste hehe.. Men nu har en vecka gått och jag gör mina vanliga lördagssysslor. Tog en paus i tvättandet för att blogga och håller tummarna att mina föräldrar är på bra humör när jag frågar dom ifall jag får gå ut med tjejerna ikväll och sova hos Lupitha.. Men om dom håller mig hemma ikväll så blir jag faktiskt rejäält sur! För guess what?

DET ÄR MIN SISTA LÖRDAG HÄR!

Japp, ni läste rätt! Jag flyttar härifrån om ca en vecka :D Det är fortfarande ganska oklart typ när och var haha för ingen från organisationen har faktiskt pratat med mig, men detta har jag fått höra från mamma i Sverige. Jag fattar inte riktigt varför dom inte bara kan prata med mig, antagligen för att det ska komma så nära flytten att jag inte kan ändra på nånting, jag kan vara jäkligt envis när det väl gäller, kan tacka min mamma för den genen :). Eftersom dom faktiskt ska skicka mig till Vera Cruz, staten som gränsar med den jag är i nu, och jag har fått höra från många att det är precis lika farligt där, fast det är mycket fulare.. Jag antar att det beror på vilken del man kommer i också, för jag har bara fått reda på staten, inget mer! Det låter inte som en bulletproof plan direkt men här i Mexiko har jag lärt mig att bli lite mer "hakuna matata" ..eller så är jag bara trött på att tjata på mina lata vresiga representanter. I vilket fall så gillar jag läget och hoppas på det bästa!! Jäkligt synd dock att dom inte har representant i yucatan, för min mammi i sverige hittade en familj 1,5 timmar från cancun.. huuur najs hade inte det varit?? Åhhh
Veckan har varit helt okej! I söndags var jag på Veeras systers födelsedagsfest :D Älskar hennes familj haha världens skönaste. Sen gick skolveckan jääättesnabbt, kommerknappt ihåg bad jag har gjort! Blev sjuk och stannade hemma i torsdags, min mamma (mexikanska) överreagerade liite och tog mig direkt till doktorn där jag fick ta blodprov, fick medicin och hela köret haha, hade nån infektion i magen men han sa att jag skulle hålla mig borta från mat från "gatan" typ alla små stånd och så.. :( speciellt grönsaker och juicer, men tacos får jag fortfarande äta :D wiie

Igår var jag hemma hos min kompis Mayra tills typ halv sju, min "curfew" för igår.. Hennes mamma hade lagat massa mexikansk mat och köpt godis så det blev massa myys och en proppmätt mage! hihi
Nu får jag ta och tvätta klart så jag kan fixa mig och träffa Cristina, Flor, Lupitha, Erick, Don Juan och Oscar, vi ska åka till Nacimiento! Pussss

Förra gången jag åkte till Nacimiento med Lupitha, Cristina, Misael, Manuel och Erick:
Bilder från Gildas middag:

All by myself...

don't wanna be aaaall byy myyyyseeelf...

Ja, nu blev det så igen. Var taggad på en rolig lördagskväll, skulle antingen gå på födelsedagsfest hos Ale, födelsedagsfest hos Veeras syster eller middag hos min kompis Orlando och sedan utgång.. men näää, då släppte dom bomben! "Du får inte gå ut!" bläääääää.
Min syster är hos sin kompis Mariela och mina föräldrar är och jobbar i affären. Så sitter jag här själv.. igen. Huset är helt tomt, och folk är antingen bortresta, upptagna eller svarar inte i sina mobiler så jag kan inte ringa hit någon heller.
Jag har städat mitt rum, bakat kokosbollar, vikt tvätt och ja haft allmänt tråkigt. Hoppas eran lördagskväll var mer lyckad än min!!

Update!

Haallluu :)

Har helt glömt av att blogga denna veckan! Men nu kommer en snabb update. Det har väl varit en hyfsat lugn vecka kan man säga om man jämför med den senaste tiden hehe..
Det har varit många utflykter med mina kompisar från skolan.. i måndags åkte vi ju till en grotta och tittade på krokodiler, i tisdags åkte vi först någon läskig lerig väg till en smutsig flod (fråga mig inte varför) och senare åkte vi till Nacimiento här i Mante, det var jätttekul! Och ibland så sätter vi oss bara i bilen och åker runt, ibland i flera timmar, det tycker mexikanare är jätteroligt haha.. man hämtar folk, släpper av folk, pumpar mexikansk bandmusik, gamla partylåtar och justin bieber, åker runt i cirklar ibland.. fattar inte riktigt grejen menmen, roligare det än att inte åka med alls! ..typ
Igår var jag dock med om en ganska läskig sak. JAG SÅG BILARNA. Ni vet dom "dåliga personerna" som åker runt med sina pistoler och allt.. Eller jag såg en iallafall.. en sprillans ny, silvrig stor sak med mörka fönster. Precis som folk har beskrivit dom för mig innan. Först hade dom åkt rätt förbi min skola, mitt på dagen! Jag la dock inte märke till det då, men Cristina berättade det sen. Jag tror väl inte att dom kommer skjuta mig direkt, men kidnappningar är ju inte ovanligt här heller. Misael sa också att dom saktade ner och tittade på mig.. haha han sa även att den ena hade på sig en pälsjacka av blont hår så jag vet inte hur seriöst man ska ta honom.. men jag såg en senare, vet inte om det var samma, när vi var på väg tillbaks till skolan efter att ha ätit lunch på ett ställe lite längre bort, jag ville börja gråta typ.. det var svinläskigt.
Det har blivit lite "kallare" nu (bara 30 grader "/ hehe) men det är faktiskt bara skönt! Det är en mer behaglig värme, innan har det varit helt kokhett. Och bra det för nu får jag inte längre ha på mig shorts/kjol om jag inte är hemma, eller ingen i skolan får det, för att inte dra åt sig mer uppmärksamhet. Det hade varit omöjligt innan kan jag ju säga!!
Båda mina kameror är urladdade så jag visar bilder sen, men bjuder på lite mer musik sålänge :) Bara för dig Mia hehe!

RSS 2.0